• Skammerens datter

Nordisk film i undervisningen

Gjør nabospråk spennende, morsomt og dagsaktuelt med film! Ifølge læreplanen i norsk skal elevene kunne forstå dansk og svensk tale. Film gir en god mulighet til å øve opp lytteforståelsen av skandinavisk språk. Spennende temaer og levende bilder bidra til å senke språkbarrierer og dessuten få en til å glemme hvilket språk som tales. 


Filmstudieark Skammerens datter

Filmstudieark til Skammerens datter

Filmstudieark til Skammerens datter

Lene Kaaberbøls høyt elskede bestselger Skammerens datter er endelig filmatisert. På Skolekino.no finnes et ferdig filmstudieark til filmen, som omhandler temaer som vennskap/respekt, litteratur på film, eventyr/fantasy, dansk språk m.m. Oppgavene kan brukes i samfunnsfag, naturfag, RLE og norsk på 6.-10.trinn.

Filmstudiearket til Skammerens datter finner du her.

Filmstudieark til nordiske filmer

På Skolekino.no finnes et mangfold av ferdige oppgavesett til filmer som kan brukes i undervisningen. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og arbeidsoppgaver. Søk under faget «Norsk» og/eller temaet «Nordisk», så får du opp opplegg til nordiske filmer som er relevante for undervisningen.

Filmstudiearkene finner du her.

 

NISfilm

39 dokumentar- og kortfilmer på Norden i skolen!

På nordeniskolen.org finner du 39 små dokumentar- og kortfilmer fra Norden. Som lærer kan du opprette en gratis brukerprofil og få tilgang til alle sammen.

Alle filmene er på nordisk språk, og man kan selv velge teksting på dansk, svensk, norsk, finsk, islandsk, grønlandsk eller samisk. Til hver film finnes det oppgaver som er knyttet til bestemte tema og som henvender seg til forskjellige klassetrinn med relevante tekster, dikt og musikk.

 

Se temaene og filmene du kan se på nordeniskolen.org her

 

Norden i Bio – Nordiske kortfilmer om toleranse

BIGzoom-norden-i-bio.jpgGjennom nordiske kortfilmer får elevene styrket sine nordiske språkkunnskaper og interesse for nordisk film, kultur og aktuelle samfunnsspørsmål.

Norden i Bio – Toleranse (for 15-19 år) består av en DVD med en kortfilm fra hver av de nordiske landene. Filmene skildrer dagens Norden og tar opp temaet toleranse på ulike måter, alt fra flerkultur og integrering, mobbing, seksualitet, normer og verdier. Målet er å vekke både sterke følelser og nye tanker hos elevene, og forhåpentligvis øke interessen for nettopp toleranse- og språkspørsmål.

Her finner du dialogmanus fra fimene.

Inneholder

  • Elixir (Sverige, 2004) av Babak Najafi
  • Paranoia (Danmark, 2007) av Jesper Troelstrup
  • To mot én (Norge, 2007) av Alexander Kayiambakis
  • Kjære gjester (Island, 2006) av Ísold Uggadóttir
  • Å leve, å eksistere (Finland, 2007) av Reeatta Aalto

 

Bestill Norden i Bio her